Zoeken
  • caeliinstallatie

Het mooie weer komt eraan!

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2021

Is dat niet fijn?

Je zou het nu nog niet gelijk zeggen maar nog even en het is weer lente! Alhoewel sneeuw en ijs leuk is (mijn lievelingsseizoen) -zeker leuker dan regen- is toch lekker dat we nu weer richting het warme weer gaan.

Dat het eerder licht wordt en langer licht blijft. Dat de tuindeuren en ramen weer open worden gezet, dus lekkere natuurlijke ventilatie, en de verwarming steeds vaker uitgelaten worden.


Veel mensen krijgen in deze periode last van “lentekriebels’, mij zegt het niet zo veel, maar dan schijn je opeens je huis te willen schoonmaken en extra op te ruimen, of helemaal opnieuw in te richten. Er worden voorjaarsbollen, zoals narcissen of tulpen in huis gehaald en de winterkleding wordt uit de kast gehaald om daar ruimte te maken voor de voorjaarskleding. En zo is er vast nog wel meer te verzinnen. Maar niet door mij.


Wat ik wel kan verzinnen onder het mom van “lentekriebels”:

Plan nu je onderhoud van je cv-ketel in, die moet uiteindelijk toch ook regelmatig schoongemaakt worden en er is bijna geen betere tijd dan nu om dat te doen. Je wacht ook niet tot je griep krijg om je te laten vaccineren dus waarom wacht je dan wel met onderhoud of vervanging van je cv-ketel als het weer koud wordt.

Je hoeft je huis nu niet te verwarmen en zo’n onderhoudsbeurt hoeft ook niet op stel en sprong uitgevoerd te worden en kan daarom vroegtijdig ingepland worden op een moment dat het voor zowel jou als mij uitkomt.

Daarnaast heb je de tijd om te overleggen of een onderhoudsbeurt voldoet of dat je cv-ketel al dusdanig oud is, dat het misschien beter is om gelijk te kijken of een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Je hebt langer de tijd om de verschillende cv-ketels met elkaar te vergelijken. Uit te zoeken wat voor jou belangrijk is, een goede waterdruk of juist voorbereid voor de gasloze toekomst. Als je dit doet in de herfst of winter, neem je daar toch veel minder de tijd voor omdat je dan vooral wil dat de cv-ketel zijn werk doet. En dat is jammer.


Dus samengevat, 4 redenen om je cv-ketel te onderhouden of vervangen in de lente (of zomer):

  1. De verwarming is uit: je zit tijdens de werkzaamheden dus niet in een koud huis;

  2. Je hebt vooraf tijd om informatie inwinnen over de verschillende cv-ketels en de mogelijkheden zonder tijdsdruk: ik heb de tijd om je daarbij te helpen;

  3. Omdat het werk niet direct uitgevoerd hoeft te worden, leggen wij ruim van tevoren de afspraak vast wanneer het wel uitgevoerd wordt;

  4. Zodra het weer koud wordt ben je verzekerd van een goed onderhouden cv-ketel of anders een perfect werkende nieuwe cv-ketel.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven