Zoeken
  • caeliinstallatie

Het wordt steeds warmer

Normaal houd ik mij bezig met het installeren van CV-ketels en de onderhoud hiervan. In deze periode gaat het onderhoud natuurlijk gewoon door, maar afspraken voor het installeren van nieuwe CV-ketels staan nu wat minder vaak in mijn agenda.

Mijn klanten zijn bezig met andere installatiezaken in huis: Hoe zorg ik dat het binnen niet net zo warm of warmer wordt dan buiten?


Dan komen ze vaak op 1 oplossing: het plaatsen van een airco.

Inmiddels heb ik hier, samen met mijn broer van SvdW Installatietechniek, aardig wat ervaring in en heb ik al menig airco geplaatst. En dit terwijl er in Nederland eigenlijk weinig gebruik van airconditioners gemaakt wordt. Dit is jammer, want met zo’n apparaat kun je veel meer dan alleen je ruimtes koelen bij warm weer. Een airco is namelijk ook goed te gebruiken voor verwarmen, ventileren en voor het controleren van de luchtvochtigheid.

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan een airco, zoals wat ongemak door een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten en bij slecht onderhoud kunnen klachten ontstaan zoals vieze luchtjes en gezondheidsklachten.

Maar dit weegt toch niet op tegen een goede nachtrust vanwege de koele slaapkamer en thuiswerken zonder de ruimte uit te zweten vanwege de koele werkkamer. Het nadeel met betrekking van slecht onderhoud is natuurlijk makkelijk op te lossen door gewoon goed onderhoud te plegen.


Nu is het heel fijn als je een lekker koel huis hebt, maar echt heel charmant zijn die airco's niet. Natuurlijk zal een witte unit op een witte muur niet zo opvallen, maar als je muur een mooie kleur heeft, dan is een gekleurde unit een goed alternatief. Daar zit wel een prijskaartje aan, dus je moet er iets voor over hebben.

Ook kan je nog kijken of door de uitstraling van de unit je deze kan laten aansluiten op je interieur. Er zijn units die strak en hoekig zijn en er zijn unit die met rondere hoeken uitgevoerd worden.

Ben je je woning aan het verbouwing dan is het misschien het overwegen waard om te onderzoeken of je de airco in kan bouwen. Dan komt uiteindelijk alleen het rooster in het zicht.


Er is dus best veel om over na te denken wanneer je een airco wil laten plaatsen. Begin daar dus op tijd over na te denken, niet pas als je een week lang 's ochtend puffend van de warmte wakker wordt. Dat kan natuurlijk wel, maar dan heb je grote kans dat je moet wachten dat ik pas bij je langskom als de zomer voorbij is, want nu is het heel druk met het installeren van airco's. Kom ik na de zomer dat is het voordeel hiervan dat je de airco in de winter kan gebruiken voor het verwarmen en je bent er met het oog op de volgende warme zomer ruim op tijd bij ;-)

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven