Zoeken
  • caeliinstallatie

Je kan niet altijd aan het werk zijn

Oké, ik vind mijn werk leuk, vaak heel leuk en ik werk graag. Daar steek ik veel energie in, maar ik haal er ook veel energie uit. Een weekend vrij zijn en niets doen of af en toe een vrije dag nemen, is natuurlijk ook hartstikke lekker. Even niet bezig zijn met je werk, weer opladen en energie halen uit je hobby's, vrienden en familie.


En als ik in het weekend vrij ben, dan kijk ik graag naar Formule 1. Zo enthousiast dat ik ben over mijn werk, zo ben ik dat ook over Formule 1. Je kan eigenlijk wel zeggen dat ik redelijk fanatiek ben. Ik zeg er alles voor af en kijk er graag samen naar met mijn broers (die nog een tikje fanatieker zijn). En zo'n weekend is natuurlijk helemaal geslaagd als Max Verstappen dan ook nog die Grand Prix wint.


Nu vindt er niet elk weekend een Grand Prix van Formule 1 plaats, genoeg weekenden dus over om andere dingen te doen. Bijvoorbeeld lekker een terrasje pakken, uit eten gaan of een goede documentaire kijken, wat dat betreft ben ik redelijk verslaafd aan documentaires die gaan over de tweede wereldoorlog. Dat is echt een onderwerp waar ik heel erg geïnteresseerd in ben en heel veel over weet en nog wil weten.


En - om toch nog een beetje mijn beroepsdeformatie ruimte te geven in mijn vrije tijd - vind ik het echt heerlijk om in mijn eentje naar een doe-het-zelf zaak bij mij in de beurt te rijden. Om dan vervolgens op mijn gemak te struinen door alle gangpaden. Kijken wat er allemaal te koop is. Uitgebreid stilstaan bij het gereedschap, de schroefjes, boutjes en de moertjes. Wat is er allemaal te koop, welke nieuwe koppelingen zijn er beschikbaar, wat voor slangetjes liggen er in de schappen.

Wat hebben die doe-het-zelf zaken allemaal in hun assortiment?

Ben ik daarin de enige die dit doet, of herkennen jullie je hier ook in?

Dat jullie je werk zo leuk vinden dat je er toch ook -bewust of onbewust- in het weekend mee bezig ben?

Dat je in het weekend tijdschriften leest waarin veel geschreven wordt over het product wat jij ook verkoopt of over dezelfde soort bedrijven als waar jij bij werkt. Dat je extra alert bent op advertenties en reclames die met jouw branche te maken hebben.


Ik ga nog even genieten van mijn vrije zondagmiddag en wens jullie hetzelfde!


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven