Zoeken
  • caeliinstallatie

Je kan nu je (lelijke) radiatoren negeren

Omdat het nu weer mooi weer wordt/is, ben je meer buiten en breng je minder tijd binnen door. Hoef je ook de verwarming niet aan te zetten en kan je die, vaak, lelijke radiator negeren die in je woonkamer hangt (of die lelijke radiator ergens anders).

Maar is dat handig? Volgens mij is het juist nu een goed moment om na te denken en moet uitzoeken welke mogelijkheden je hebt om dit te veranderen.


Als je eenmaal "onderzoek" gaat doen, zal je zien dat er heel veel mogelijkheden zijn. Open alleen maar Pinterest en er komen duizenden en zo niet nog meer Pins die gaan over het verbergen van radiatoren, opknappen van radiatoren en designradiatoren.


Voor alle mogelijkheden is iets te zeggen, maar als je het aan mij vraagt?

Dan is mijn antwoord: vervang je radiator voor een nette, mooie (design)radiator. En nee dat hoeft niet gelijk een hele fancy in het zicht hangende radiator te zijn. Alhoewel bijvoorbeeld Jaga hiervoor al jaren geleden echt wel een fancy radiator heeft ontworpen.

Maar een mooi glad exemplaar kan ook al wonderen doen in je woonkamer, of hang een radiator in een kleur op die beter past bij het kleurgebruik in je woonkamer. Hang de radiator net even een stukje ergens anders (afhankelijk of dat veel hak en breekkosten met zich mee brengt en zo ja of je daar op zit te wachten), zodat deze wat meer uit het zicht is, maar nog steeds functioneel.


Want dat functionele blijft wel het belangrijkste. Je wilt het straks in het najaar en winter wel gewoon weer vooral warm hebben in je woonkamer. Als de radiator er hartstikke mooi uit ziet, maar je moet 3 truien aan en 5 paar sokken, dan schiet dat natuurlijk niet op.

Als je radiatoren gaat vervangen bedenk dan gelijk dat een lage temperatuur verwarming een optie is, je hebt hiervoor minder gas nodig om je woning te verwarmen. Beter voor het milieu en voordeliger voor je portemonnee. Waarbij wij natuurlijk net doen alsof het milieu dan de belangrijkste beweegreden is ;-).

Deze radiatoren hebben ook andere voordelen:

1. de ruimte wordt gelijkmatiger warm;

2. de lucht is gezonder;

3. de aanvoertemperatuur is niet hoger dan 55 graden Celsius waardoor de radiator niet heel erg warm aanvoelt.


Je kunt lage temperatuur verwarming combineren met zowel een HR-ketel als warmtepomp of koppelen aan een warmtenet zoals stadsverwarming. Je hoeft dus zeker niet gelijk de hele verwarmingsinstallatie in je woning aan te passen.


Natuurlijk kan ik je altijd bij mij terecht voor meer informatie en advies.

En als je dat nu doet dan kunnen wij voordat het weer koud wordt, zorgen dat je woonkamer en/of andere kamers in je woning voorzien zijn van mooie, nieuwe radiatoren. Kan je daar mooi van genieten in het najaar en winter zonder de ergernis van lelijke radiatoren te hebben.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven