Zoeken
  • caeliinstallatie

Dit is niet de tijd om het koud te hebben

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2021

In dit jaargetij wordt dagelijks de verwarming aangezet zodat je het in huis lekker warm hebt. Niemand wil met dikke sokken, dikke trui en extra broek en vervolgens toch met een koude neus op de bank TV kijken.


Dat betekent natuurlijk dat je cv-ketel wel zijn (of is het haar) werk goed moet doen. Warmte leveren als daar om gevraagd wordt. En het liefst ook gelijk!

Vaak is dat ook zo, maar daarvoor is het wel belangrijk dat er goed onderhoud gepleegd wordt. Geen onderhoud plegen heeft als risico dat de cv-ketel er opeens mee kan stoppen en dat is vaak precies op het moment dat dat het allerslecht uitkomt.


Net zoals bij ieder apparaat met bewegende delen heeft ook een cv-ketel regelmatig onderhoud nodig om zo goed mogelijk te blijven werken. Een slecht onderhouden cv-ketel verspilt ook nog eens energie door een gebrekkige verwarming met daarbij onnodig verlies van warmte en dat zie je terug op je energierekening.

Door je cv-ketel dus goed te onderhouden heb je minder kans op storingen en werkt je cv-ketel efficiënter en dat is weer positief voor je energierekening. En nu wil ik jullie niet gelijk bang maken, maar een slecht onderhouden cv-ketel kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Zoals koolmonoxidevergiftiging en dat wil je zeker niet, toch?


Sluit daarom een onderhoudscontract af.

Ga hiervoor naar dit onderdeel op mijn site voor alle informatie hierover.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven