Zoeken
  • caeliinstallatie

Voor wat hoort wat!

Langzaamaan komt iedereen weer terug van vakantie. Ik hoor daar bij: opgeladen en ook uitgerust van een mooie vakantie waarvan ik ook nog met een paar leuke ideeën ben teruggekomen. Eigenlijk precies wat ik in mijn vorige blog al voorspelde. Zelf ben ik nu al weer twee weken aan het werk. Twee weken onderhoudsopdrachten, zodat ik er lekker in kon komen en ook tijd had om verder na te denken hoe ik een van mijn ideeën gestalte ga geven.

Ik loop er al een tijdje mee rond. Ik ben cv-installateur en heb dus te maken met een product die -zoals deze in heel veel woningen geplaatst is- langzaam steeds meer "verdwijnt", omdat er nu eenmaal is vastgelegd dat wij van het gas af moeten. Want wij vragen veel te veel van onze aarde en die raakt uitgeput. Onder andere de CO2-uitstoot is te groot. Maar om zo maar even overal een cv-ketel verwijderen en daar een ander product voor in de plaats aan te brengen is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Natuurlijk zijn er al producten op de markt die geschikt zijn voor een aansluiting zonder hiervoor gas nodig te hebben. Maar dat is voor nu vooral voor het overgrote deel weggelegd voor nieuw te bouwen woningen, waar gelijk rekening gehouden kan worden met het feit dat daar geen gas meer in die woningen wordt aangebracht.


Dus wat heb ik nu bedacht?

Zolang ik dus nog aan het werk ben met producten die niet goed zijn voor het milieu, maar waarvan ik ook niet gelijk weet hoe dit aan te passen, omdat wij nu vooral in afwachting zijn van een warmtenet (waarvoor straks mogelijk veel gemeenten kiezen), wil ik voor elke zo'n nieuw geplaatste product een boom planten. Om in die tussentijd dan toch iets terug te doen voor het milieu. Hoe ik dit precies in het vat moet gaan gieten, is iets waar ik mij nu in ga verdiepen en onderzoeken. Hebben jullie suggesties en/of ideeën, laat mij het vooral weten. Kan ik daarmee aan de slag en hoef ik minder uit te zoeken ;)
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven